Ons Project “Wettewa”

Dag iedereen,

Wettewa is een groots opgezet muziek- en theaterspektakel dat de geschiedenis van de Dessel op een spectaculaire manier tot leven bracht.

Als bezoeker start je met een theaterwandeling die je meteen helemaal meeneemt in het verhaal. De wandeling brengt je langs enkele idyllische plaatsen in de omgeving van Tabloo. Onderweg kom je een aantal historische portretten tegen die letterlijk tot leven kwamen.

Indrukwekkend decor

Op de locatie TABLOO wordt een indrukwekkend decor opgebouwd met een tent van 700 personen! Je krijgt dus een combinatie van filmbeelden en live theater voorgeschoteld.In het decor zaten bovendien bewegende elementen verwerkt, die het geheel een extra dimensie gaven. Een hele opgave voor de decorploeg, die volledig uit vrijwilligers bestond!

Samenhorigheidsproject

Niet alleen de decorbouwers zijn vrijwilligers. WETTEWA draaide grotendeels op vrijwilligers, zowel voor als achter de schermen. Die vormen dankzij het project één grote familie en dat voel je ook als toeschouwer. Je kan je altijd opgeven als vrijwilliger via deze link !
Het scenario en de muziek zijn uiteraard van de hand van een professioneel team onder leiding van regisseur Luc Stevens, die al totaalspektakels als Zoo of LifeMol in scène, GheelaMania, de Merodes, Marie-Antoinette en Rubens realiseerde. De muziek werd voor deze editie origineel gecomponeerd.

Geplaatst in Latest News, Project Wettewa.